Bild från polisinsatsen i Ronneby efter händelsen hösten 2020. Foto: Linslusfoto

Fängelsestraff efter knivskärning i Ronneby

Publicerad

En man i 30-årsåldern döms vid Blekinge tingsrätt för misshandel efter att han under hösten 2020 skadat en annan man med kniv i bröstkorgen.

Mannen döms nu till fängelse i sex månader.

En man i 30-årsåldern döms nu till fängelse i sex månader efter en misshandel i Ronneby i oktober 2020.

Initialt rubricerades händelsen som människorov och flera personer misstänktes då vara inblandade.

Brottet skedde i en lägenhet i Ronneby efter att målsäganden kommit dit för att betala en skuld. Det uppstod senare ett bråk och mannen i 30-årsåldern har då hoppat på målsäganden kniv. Kniven träffade mannen i bröstkorgen och orsakade honom sårskador, dock inte livshotande.

Kniven hittad i lägenheten

I bevisningen mot 30-åringen har polisen bland annat hittat en jaktkniv i mannens lägenhet efter att man genomfört en brottsplatsundersökning. På kniven har det funnits blodbesudlingar. Blodet har sedan analyserats och konstaterats tillhöra offret.

Mannen stod åtalad för grov misshandel, men Blekinge tingsrätt gör nu bedömningen att mannen ska dömas för misshandel av normalgraden, med hänvisning till att kniven varit kvar i knivslidan vid händelsen och att mannen inte haft för avsikt att utföra ett knivhugg.

Mannen döms till sex månaders fängelse och ska också betala ett skadestånd till offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.