Får fängelse för brand i hyreshus

Publicerad

Fängelse i två år blev straffet för den kvinna i 30-årsåldern som i slutet av augusti i år eldade i källaren till ett flerfamiljshus i Asarum.

Klart är att kvinnan den aktuella kvällen befann sig i husets källare för att röka och dricka öl. Hon var deprimerad eftersom hon samma dag fått en kravbrev från kronofogden. Själv har hon svaga minnesbilder från kvällen, men flera boende i huset observerade henne och uppfattade henne som berusad.

Senare på kvällen började det brinna i källarförrådet och spridningsrisken till husets lägenheter var, enligt räddningstjänsten, stor.

I efterhand kunde polisen säkra flera tekniska bevis till stöd för att branden var anlagd av 30-åringen, bland annat bränt papper och cigarettfimpar.

Högt skadestånd

Nu döms hon för mordbrand till fängelse i två år. Kvinnan döms också till att betala drygt 430 000 kronor i skadestånd till olika försäkringsbolag och till att betala ett skadestånd på 1.500 kronor vardera till de sju hyresgäster som bor i hyreshuset.

Kvinnan har suttit häktad sedan slutet av augusti och hon ska kvarstanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer