Hovrätten har sagt sitt. Foto: TT

Fastställt straff för knarksmugglare från Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Nu har även hovrätten sagt sitt om den 42-årige Ronnebybons knarksmuggling och vapeninnehav. Fängelsestraffet på fyra och ett halvt års fängelse står fast.

Det var på Öresundsbron som den 42-årige Ronnebybon stannades med 18 kilo cannabisharts undangömt i bilen. Knarket låg instoppat i olika bildelar i bagaget. I mannens hem hittades också en mängd vapendelar.

Malmö tingsrätt dömde i början av september mannen till fyra och ett halvt års fängelse för grov narkotikasmuggling och förberedelse till grovt vapenbrott.

Efter överklagande har nu även hovrätten tagit ställning och fastställer tingsrättens dom på fyra och ett halvt års fängelse. Men hovrätten slår också fast att 42-åringen dessutom ska dömas för brott mot vapenlagen på grund av de över 2 000 patroner mannen hade hemma. Att mannen även döms för det brottet påverkar dock inte fängelsestraffets längd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer