Foto: SVT

Felaktiga fibertaxor kan ha tagits ut i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Nu flaggar Ronneby kommuns politiska ledning för att de felaktiga avgifterna från Miljöteknik kan vara mer utbredda än hittills känt. En utredning ska vidtas för att se om felaktiga taxor tagits ut även för fiberanslutning.

I slutet av förra veckan polisanmäldes det kommunala bolaget Miljöteknik då man under flera år ska ha tagit ut felaktiga vatten- och avloppsavgifter. Men nu lyfts även frågan om fibertaxorna ska tas med i utredningen.

– Vi har fått vissa signaler från allmänheten, att man inte har fått samma erbjudanden överallt. Då vill vi för säkerhets skull titta på det också, om man har hanterat fibertaxorna utifrån det beslut som gäller, säger Roger Fredriksson (M), kommunalråd.

Brottsmisstankar mot Miljöteknik

– Mer än så vet jag inte i nuläget.

Beslut om internutredning dröjer

En internutredning av Miljötekniks hantering med va-taxorna ska genomföras. Det politiska beslutet kring hur den ska gå till väntas tas på kommunfullmäktige i oktober.

– Sedan är det möjligt att Miljöteknik tar egna intiativ till dess, jag får känslan att man är på väg i den riktningen, säger Roger Fredriksson (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottsmisstankar mot Miljöteknik

Mer i ämnet