29-åringens leasade Ferrari exploderade i oktober. Foto: Linslusfoto

Ferrari-sprängningen ingen olycka

Uppdaterad
Publicerad

Den Ferrari som tillhörde den 29-årige misstänkte bedragaren sprängdes avsiktligt, är polisen nu säkra på. Samtidigt söker polisen efter en person som ska ha setts i området i samband med explosionen.

Natten till den 13 oktober exploderade en Ferrari utanför en bostad i Karlskrona kommun. Bilen leasades av en 29-årig man som misstänks för ett hundratal fall av grova bedrägerier och som är internationellt efterlyst för brotten. Nu kan polisen konstatera att bilsprängningen inte var någon olycka.

– Beroende på hur det såg ut på platsen och de vittnesuppgifter som finns, samt hur förloppet har utvecklats över tid så är vi helt säkra på att det är en medveten handling, säger Fredrik Wettergren, utredare på polisen i Karlskrona.

Storbedragaren i Blekinge

En första utredning av bilvraket har inte lyckats fastställa vilken typ av sprängmedel som har använts, men ytterligare undersökningar håller på att genomföras och väntas vara klara inom ett par veckor.

Okänd person sågs på platsen

Samtidigt söker polisen aktivt efter en person som ska ha setts på platsen i samband med sprängningen.

– Det finns en oidentifierad person som figurerar i utredningen, som har uppehållit sig i området. Personen är inte misstänkt, utan skulle lika gärna kunna vara ett vittne som inte hörts, men det görs ansträngningar för att hitta personen, säger Fredrik Wettergren.

LÄS MER: Exploderad bil tillhörde dömd bedragare

Polisen utreder även om det finns någon bland den misstänkte 29-åringens offer som kan ha utfört dådet.

– Vi utreder väldigt brett. Med tanke på vem målsäganden är, som ägde Ferrarin, så är alla målsägande i bedrägeriärendet givetvis intressanta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet