Nattens bilexplosion skedde i närheten av en bedrägeridömd företagares bostad i Karlskrona. Foto: SVT

Exploderad bil tillhörde dömd bedragare

Uppdaterad
Publicerad

Nattens bilexplosion skedde i närheten av en bedrägeridömd företagares bostad i Karlskrona.
– Jag har inte känt mig hotad. Jag vet inte vad det här kan bero på, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Blekingeföretagaren – som bland annat drivit flera butiker i länet – dömdes i juli månad till tre års fängelse för att ha lurat till sig 2,2 miljoner kronor från totalt 33 personer. Bland annat ska mannen ha använt sina kunders personuppgifter, säkerhetskoder och tagit krediter i deras namn. Mannen ska också ha utnyttjat vänner och bekanta för personliga inköp. Domen är överklagad till hovrätten, eftersom åklagaren yrkat på ett skärpt straff.

I slutet av augusti i år fick Blekingeföretagaren nya rubriker sedan två hockeyspelare i Karlskrona HK uppgav sig ha blivit lurade av mannen. Hockeyspelarna hade lånat ut miljonbelopp till företagaren – pengar de nu via advokat kräver tillbaka.

I natt var det företagaren sportbil som av ännu oklar anledning började brinna i nära anslutning till mannens bostad.

– När min sambo väckte mig kändes det som att jag befann mig i en mardröm, säger företagaren själv.

Kan det här vara kopplat till den brottslighet du är dömd för?

– Nej, det tror jag inte, säger företagaren.

Misstänkt för penningtvätt

Polisen i Karlskrona vill i nuläget inte kommentera den eventuella kopplingen mellan nattens explosion och ägaren av bilen.

– Vi vet ju naturligtvis vem som bor på fastigheten, men det har bara gått några timmar sedan händelsen så jag vill inte spekulera i det, säger inre befäl Peter Andersson.

Enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge har Blekingeföretagaren vid flera tillfällen den senaste tiden varit föremål för polisens intresse. Nyligen greps mannen på en nattklubb i Stockholm, med 170 000 kronor i kontanter och Citypolisen har nu inlett en förundersökning om grovt penningtvättbrott.

Affärsmannen utreds också parallellt för narkotikabrott och drograttfylleri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet