Volontären Anna De Limoné och polisen Fredrik Svennergren. Foto: SVT

Festivalens volontärer – polisens extra ögon och öron

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal frivilliga har ställt upp som volontärer för polisen under Sweden Rock. En viktig hjälp för polisen för att kunna skapa trygghet och täcka upp det stora rockområdet.

– Det här är individer med ett stort samhällsengagemang som brinner för att hjälpa, säger polisen Fredrik Svennergren som har ansvar för polisvolontärerna.

Gula västar

Är du på Sweden Rock Festival så har du kanske lagt märke till personer med gula västar utanför festivalområdet? Anna De Limoné är en av många polisvolontärer som jobbar frivilligt på plats på Sweden Rock för att hjälpa polisen. I vanliga fall är hon kontaktperson och personlig assistent – men i helgen polisens extra ögon på festivalen.

– Polisen räcker kanske inte alltid till. Vi gör det här frivilligt för att vi tycker att det är kul och trevligt. Och det känns som en viktig samhällstjänst att göra det lilla man kan, säger Anna De Limoné.

Polisvolontärerna har ständig kontakt med poliserna och kan exempelvis hjälpa till med information till besökarna och snabbt höra av sig om de ser något som polisen behöver veta.

Över 50 personer

De får en utbildning på tre kvällar innan de är färdigutbildade. På Sweden Rock finns över 50 polisvolontär i arbete uppedelade under helgens kvällar.

– Volontärerna är en viktig del i vårt brottsförebyggande arbete, de hjälper oss med synlighet och trygghetsskapande åtgärder. Det blir extra ögon för oss poliser, då vi inte har möjlighet att täcka den stora yta som Sweden Rock är, säger polisen Fredrik Svennergren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sweden Rock 2018

Mer i ämnet