Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen ser allvarlig på helgens händelse vid Rödebyskolan, och menar att flickan kunde ha dött. Foto: Henrik Friberg/SVT

Polisen: ”Flickan kunde ha avlidit”

Uppdaterad
Publicerad

Filmsekvensen som spreds i sociala medier visar en till synes utslagen tonåring – där ungdomar knuffar en vagn mot henne. Ingen av de närvarande slår larm. Nu är helgens händelse på skolgården i Rödeby polisanmäld som misshandel samt olaga integritetsintrång.

SVT Nyheter Blekinge har tagit del av de filmsekvenser som under helgen spridits i sociala medier. Filmerna visar en till synes medvetslös tonårsflicka, utslagen på skolgården – där vittnen omkring filmar och någon knuffar en mindre lastvagn mot flickan.

Händelsen blev offentlig under måndagen och nu har det upprättats en anmälan, dels om olaga integritetsintrång samt misshandel.

Det var den här typen av lastvagn som puttades mot den utslagna tonårsflickan. Foto: Henrik Friberg/SVT

Ska ha fått hjärtstopp

Polisen ser allvarligt på händelsen och vill nu inleda ett arbete med skolan och socialtjänsten, genom att ha samtal med eleverna.

– Flickan kunde faktiskt ha avlidit. Det var väldigt nära, säger Susanna Wigow, områdespolis i Rödeby.

Enligt uppgifter som Wigow fått till sig hamnade flickan i hjärtstillestånd och var tvungen att få hjärt- och lungräddning.

Skolledningen reagerar

Även ledningen på Rödebyskolan har reagerat på händelsen – som inträffade på skolans område men utanför ordinarie skoltid.

– En av de saker vi reagerade starkt på och som vi ser som mycket allvarligt på, är att ingen av dem som närvarade hjälpte till, säger Ann-Louise Strömberg, tillförordnad rektor på Rödebyskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer