– Vi har haft samtal och ska skicka ut ett mejl till vårdnadshavare och tala med barnen, säger Ann-Louise Strömberg, tillförordnad rektor på Rödebyskolan. Foto: Henrik Friberg/SVT

Rödebyskolan i chock efter polisanmäld incident: ”Ska tala med barnen”

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen ska en incident skett bland ungdomar i Rödeby, där händelsen har filmats och sedan polisanmälts. Polisen har nu varit i kontakt med Rödebyskolan om händelsen vars rektor blev chockad över det som inträffat.

Enligt uppgift ska en ungdom ha blivit utsatt för en misshandel, som har filmats och sedan spridits vidare.

Caroline Byström som är boende i Rödeby utanför Karlskrona och aktiv i Rödeby trygghetsgrupp känner till händelsen. Hon vill inte gå in på detaljer men uppger att den drabbade ska må förhållandevis bra.

– Som jag fått till mig har ingen ringt 112 och ungdomar har filmat detta när någon slags trakasserier har gjorts. Det är väldigt allvarliga signaler och så får det inte gå till, säger hon.

”Ska skicka ut ett mejl till vårdnadshavare”

Ann-Louise Strömberg, tillförordnad rektor på Rödebyskolan, beskriver det som att de blivit chockade av att ha fått kännedom om den polisanmälda händelsen.

– Vi har haft samtal och ska skicka ut ett mejl till vårdnadshavare och tala med barnen. Sedan ska vi prata vidare med närpolisen och följa upp. Vi har en annan verklighet och man vill lära eleverna ett agerande som är hjälpande. Vi ser att saker har en annan spridning när det kan hamna på nätet och det blir en utsatt situation, säger hon.

”Skett på fritiden”

Hennes rektorskollega Gunilla Olsson Norman säger att de inte kan gå in i detalj på vad som inträffat utöver att händelsen är polisanmäld. Hon berättar att elevhälsopersonal har pratat om detta på skolan, vilket även lärare har gjort.

– Vi har fått från polisen att det är anhöriga och andra som fått kännedom om händelsen och detta har skett på fritiden. En ambulans har åkt ut enligt den information som gått ut och vi har bara fått information via närpolisen. Sedan vet vi inte hur polisen driver detta nu, säger hon.

SVT Nyheter Blekinge har sökt polisen kring händelsen, men de kunde inte svara på några frågor under måndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.