Hör Per-Eric Gällentoft, en av de i SFK Regnbågen som sköter fiske tillsynen, berätta om hur svårt det är att ta fast tjuvfiskarna. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Fiskevakter sätts in nattetid efter tjuvfiske

Uppdaterad
Publicerad

Grundsjön i Sölvesborg är ett populärt fiskeställe. På sistone har sjön inte bara dragit till sig glada fiskeentusiaster utan även lockat till sig en del fula fiskar. Nu har den lokala fiskeklubben fått nog och satt in fisketillsyn även nattetid för att få ett stopp på tjuvfisket, något BLT var först med att skriva om.

Sedan årets säsong inleddes 1 maj har besökarna strömmat till Grundsjön. Men alla som kommer dit gör inte rätt för sig.

– Vi har upptäckt att här har varit tjuvfiskare på nätterna när vi inte har haft någon tillsyn, berättar Jörgen Persson som är ordförande i den lokala fiskeklubben SFK Regnbågen.

Det är fiskeklubben som, på kommunens uppdrag, sköter tillsynen av sjön och ser till så att alla som fiskar där har fiskekort. Men efter att man upptäckt att det förekommit tjuvfiske nästa varje natt beslutade man för två veckor sedan att även göra tillsyn nattetid.

– Det är skrämmande att man ska behöva göra det. Jag tycker att folk borde vara ärliga, säger Per-Eric Gällentoft, en av de i SFK Regnbågen som sköter fiske tillsynen.

Hör varför man valt att införa tillsyn även nattetid och hur det har gått i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.