Den misstänkte 30-åringen greps i Marocko i november 2017.

Fler misstänkta i enorma bedrägerihärvan

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fem personer är nu misstänkta för delaktighet i de enorma investeringsbedrägerierna som en 30-årig tidigare affärsman från Karlskrona misstänks för. Sammanlagt misstänks 18 personer i härvan, som kostat privatpersoner mångmiljonbelopp.

Den 30-årige affärsmannen misstänks ha lurat av drygt 100 personer nära 100 miljoner kronor, i omfattande investeringsbedrägerier. I över ett år har han suttit frihetsberövad, medan utredningen fortsätter att växa.

Den senaste tiden har ytterligare fem personer blivit misstänkta för att ha deltagit i brotten på ett eller annat sätt.

– I några fall rör det sig om penningtvättsbrott, i andra fall har det med misstänkt förfalskade handlingar att göra som vi hittat i utredningsarbetet, säger Kjell Jannesson, kammaråklagare.

Åtal dröjer

Totalt är det 18 personer misstänkta i bedrägerihärvan. I stora drag har den gått ut på att 30-åringen fått bekanta och bekantas bekanta att investera miljonbelopp i påhittade affärsverksamheter. Totalt finns 101 målsäganden i ärendet, men de drabbade misstänks vara fler.

– 30-åringen begärdes utlämnad från Marocko för 96 fall, så det är bara det vi kan åtala honom för. Efter det har några fall tillkommit, totalt är det uppåt 110 anmälningar som gjorts. Det kan vara så att någon av de medmisstänkta kan åtalas för de brotten.

Eventuellt åtal kommer kunna väckas tidigast till våren, enligt åklagaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet