Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sophia Ahlin (M) menar att det inte funnits något löfte om nya omklädningsrum till konståkningsklubben, men att det ska byggas 2025. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Fler omklädningsrum till ishallen nästa år: ”Det är planen”

Publicerad

Konståkarna i Karlskrona får fortsätta vänta på nya omklädningsrum.

Oppositionen ville skynda på processen, men först under 2025 tycks kommunen komma till skott.

– Det är barn och ungdomar det handlar om, säger Selma Björk Matthiasdottir (S).

I slutet av januari beslutade kommunfullmäktige i Karlskrona att en utbyggnad av omklädningsrum på ishallen ska läggas in i investeringsplanen för nästa år. Kultur- och fritidsnämnden hade tidigare beslutat om att byggstarten skulle ske redan i år, med det sköt alltså fullmäktige på.

– Vi i oppositionen ville att det skulle ligga kvar i årets investeringsbudget, för det här har tagit väldigt lång tid. Vi har vetat om de här behoven sedan 2017, säger Selma Björk Matthiasdottir (S), 2:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

”Diskussion under väldigt lång tid”

Men Sophia Ahlin (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, menar att det aldrig funnits något löfte om att utbyggnaden skulle bli av tidigare och att kritiken om att beslutet skjutits upp inte stämmer.

– Det har varit diskussion under väldigt lång tid. Under förra mandatperioden pratade man väldigt länge om frågan. Vi har lagt in det i lokalförsörjningsplanen för 2025, säger Ahlin.

Kommer det att finnas större omklädningsrum och möjlighet att värma upp på NKT arena nästa år?

– Ja, det är det som är planen, säger Sophia Ahlin.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.