Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi hade behövt större omklädningsrum redan för fem, sex år sedan, säger ordförande Mathias Larsson. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Konståkningsklubben: ”Vi behöver större lokaler nu”

Publicerad

För konståkningsklubben Karlskrona ASK har omklädningsrummen länge varit för små och för få. Efter att kommunen nu dragit tillbaka löftet om nya större lokaler är missnöjet stort.

– Vi hade behövt större omklädningsrum redan för fem, sex år sedan, säger ordförande Mathias Larsson.

I omklädningsrummen samsas uppemot 20 personer samtidigt. Killar och tjejer byter om tillsammans eftersom det inte finns separata utrymmen.

Det gör att många väljer att byta om inne på toaletten eller bakom en vägg i duschrummet. Ingen duschar i klubbens lokaler efter träning.

– Vi har blivit lovade större lokaler i flera år. En tillbyggnad med uppvärmings- och stretchyta, klubbutrymmen och omklädningsrum, säger ordförande Mathias Larsson.

Men efter kommunfullmäktige i slutet av januari i år stod det klart att det inte blir någon tillbyggnad i år heller.

– Det var många år sedan det beslutades första gången. Sedan har det blivit uppskjutet i olika omgångar. Informationen från kommunen är bristfällig – vi får inte veta vad som händer, säger Mathias Larsson.

Titta på klippet för att se var ungdomarna värmer upp och höra Mathias Larsson berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.