Den misstänkte 29-åringen är dömd för ett flertal bedrägerier. I oktober förra året sprängdes hans bil i ett villaområde i Karlskrona. Foto: SVT/TT

Flera gripna kumpaner tidigare dömda

Uppdaterad
Publicerad

Bland de 12 män som greps i tisdagens gryningsrazzia återfinns två tidigare dömda män och ett antal släktingar och bekanta till den huvudmisstänkte 29-åringen.

Under tisdagsmorgonen slog polisen till mot flera adresser i Sydsverige, och grep 12 män misstänkta för att ha hjälpt den 29-årige karlskroniten begå grova bedrägerier mot privatpersoner. Männen är i åldrarna 25-65 år och misstänks alla ha varit involverade i bedrägerierna eller ha tagit del av utbytet av brotten.

Två av dem nu anhållna dömdes i juni 2016 för att ha varit delaktiga i att ha skickat ut falska porrfakturor till flera tusen personer i Sverige. Båda dömdes till villkorlig dom och dagsböter, för att ha tvingat privatpersoner att betala in stora summor pengar för att slippa hängas ut som porrsurfare.

Storbedragaren i Blekinge

Båda två har förekommit i 29-åringens bekantskapskrets, och de har även haft en del företagskopplingar genom åren.

Utöver dem har en släkting till den huvudmisstänkte 29-åringen gripits, samt ett antal personer som ska ha figurerat i 29-åringens bekantskapskrets.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet