Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här utbryter tumult på bussen: ”Flytta till ditt hemland” Foto: Privat

Här utbryter tumult på bussen: ”Flytta till ditt hemland”

Uppdaterad
Publicerad

Bråket på bussen i Karlskrona slutade med att chauffören handgripligen kastade ut passageraren – och uppmanade honom att ”flytta hem”.

Händelsen fångades på film.

Men enligt vittnen ska resenären dessförinnan uppträtt stökigt och båda parter har nu polisanmält varandra.

Delar av bussbråket i Karlskrona filmades av en medresenär och publicerades under onsdagen på sociala medier där inlägget omedelbart fick stor spridning.

Enligt polisen finns i nuläget två anmälningar kopplade till händelsen: dels gällande hot och förgripelse mot tjänsteman, dels om ofredande mot barn under 18 år.

Upprinnelsen till konflikten – som alltså slutade med att en av passagerarna kastades ut – framgår inte av filmen.

Vittnen till händelsen har dock uppgett att resenären ifråga bråkade på bussen, sparkade på en annan – och spottade mot chauffören när han blev tillsagd.

Bussbolag utreder händelsen

Bergkvarabuss, som kör linjetrafik på uppdrag av Blekingetrafiken, försökte under torsdagen att bringa klarhet i vad som orsakat bråket.

På filmen hörs förararen uppmana resenären att ”flytta hem”.

Trafikchef Mats Knutsson träffade under dagen resenären som tvingades lämna bussen.

– Jag har hört lite av vad som hände och känner att det är viktigt att vi uppträder professionellt i vår yrkesroll, men naturligtvis händer det saker ibland. Det är viktigt att alla känner förtroende för vår verksamhet och känner sig trygga med att åka buss, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikchefen Mats Knutsson berättar om hur de hanterar händelsen och hur han tycker att förarens agerande var. Foto: SVT/Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer