Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Fredrik Danielsson slutar får Mjällby AIF:s ordförande Magnus Emeus nu leta efter både ny klubbchef och ersättare efter tränaren Anders Torstensson. Foto: SVT/Bildbyrån

Här är Mjällbys utmaningar: Klubbchefen, tränaren och spelare lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska fotbollsklubben Mjällby AIF har haft flera tunga avhopp på kort tid. Klubbchefen, tränaren och spelare lämnar laget.

Men trots förlusten av de viktiga kuggarna i lagbygget ser föreningens ordförande med tillförsikt på nästa säsong.

– Vi får hitta nya spelare, nya tränare och i det här fallet också en ny klubbchef, säger Magnus Emeus.

Beskedet på måndagen att klubbchefen Fredrik Danielsson slutar är det senaste i raden av tunga avhopp från allsvenska Mjällby AIF i år. Han ska nu återgå till sitt tidigare yrke som rektor.

Jobba som rektor

I slutet av november meddelade också tränaren Anders Torstensson att han slutar efter sin succéperiod sedan i somras. Under hösten ledde han laget som spelade in 25 poäng på 16 matcher. Han ska också återvända till jobbet som rektor.

I början av december stod det också klart att en annan viktig kugge i Mjällbys lagbygge, högerbacken Joel Nilsson, slutar. Han lämnar Mjällby för Hammarby.

Carljohan Eriksson har stor betydelse för laget och prisades i december som allsvenskans bästa målvakt. Nu ser även han ut att vara på väg bort.

”Vana vid att få bygga”

De tunga avhoppen är en utmaning för Mjällby. Men klubbens ordförande Magnus Emeus ser med tillförsikt på nästa allsvenska säsong.

– Vi är vana vid att få bygga om inför varje säsong. Vi kommer att lösa det fram till vårkanten när det börjar gälla, säger han.

Besked om vem som blir ny klubbchef och vilka spelare som ska förstärka truppen kommer att dröja en bit in på nästa år. Men en ny tränare är på gång snart.

– Vi jobbar med det nu under jul- och nyårshelgen och hoppas kunna presentera det så fort som möjligt, säger Magnus Emeus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.