Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jeanette Glans på Karlskrona kommun berättar om granfallet på Stortorget. Foto: Erik Lundmark/SVT

Flera spår efter stormen över Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Tågen står stilla under måndagsmorgonen och flera larm om nedfallna träd. SMHI gick under söndagen ut med en gul varning för hårda vindar i Blekinge. På måndagsmorgonen syntes flera spår efter stormen på flera håll.

Med anledning av vädervarningarna har Trafikverket beslutat att stänga vissa tågbanor till klockan 9.00 på måndagen.

På sin hemsida skriver Blekingetrafiken att tågen är inställda mellan Kristianstad och Karlskrona i båda riktningar, men att stoppet inte påverkar Pågatågen mellan Bromölla och Kristianstad.

Bussar ska vara beställda för att ersätta tågen.

Flera spår av stormen

Morgonen efter stormen syntes flera spår av de hårda vindbyarna. Bland annat har Karlskronas torggran fångats av stormvinden.

En båt som följt med upp på kajkanten i Ronneby. Foto: Henrik Friberg/SVT

Nedfallna träd

Flera larm kom in till räddningscentralen och Trafikverket under söndagskvällen om nedfallna träd över vägar. Ett hundratal hushåll blev dessutom strömlösa, men under måndagsmorgonen hade alla utom ett fyrtiotal fått strömmen tillbaka.

Har du bilder från stormens offer? Maila gärna till blekinge@svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.