Foto: Henrik Friberg/SVT

Flygtrafik ställdes in på grund av dimma

Publicerad

Kraftig dimma har ställt till det rejält i flygtrafiken. Från Ronneby har det blivit kraftiga förseningar och plan har även fått ställas in.

Flygplanet som skulle lämnat Ronneby Airport för att flyga till Bromma under torsdagsmorgonen vid 06.45 hade vid 11-tiden på förmiddagen fortfarande inte kunnat åka.

– Vi har väldiga problem med dimma nu under morgonen, säger Ulrika Fager på Swedavias pressjour.

Det plan som skulle ha åkt till Arlanda vid 09.45 har ställts in helt och enligt uppgift har resenärerna istället erbjudits buss till Stockholm.

Under morgonen hade även plan från Kalmar problem med att lyfta och resenärerna därifrån bussades därför vidare till Ronneby i hopp om att kunna flyga därifrån.

– Just dimma är en väldigt komplex vädersituation. Det kan fungera olika för olika plan och för olika flygplatser. Men oftast handlar det om att det är svårt att landa i dimma, säger Ulrika Fager.

Den senaste prognosen är att det försenade morgonflyget till Bromma ska kunna lyfta inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ronneby

Mer i ämnet