Ordföranden Ronnie Johansson överväger om ett namnbyte på Folkets Hus skulle kunna göra skillnad. Foto: SVT

Folkets Hus i Sölvesborg kan tvingas tacka nej till bidrag

Publicerad

Sölvesborgs Folkets Husförening kan tvingas tacka nej till ett bidrag på 700 000 kronor som skulle ha gått till att renovera fastigheten. Orsaken är ett indraget bidrag från kommunen.

– Utan bidraget ser det mörkt ut för oss och kan vi inte använda de 700 000 på det sätt vi har lovat kan vi bli återbetalningsskyldiga, säger ordföranden Ronnie Johansson till P4 Blekinge.

Pengarna som nu riskerar att frysa inne kommer från Boverket och skulle ha gått till ett nytt golv, ett nytt innertak och nödutgångar.

Men framtiden är osäker efter samstyrets beslut att dra in ett driftsbidrag på 200 000 som verksamheten är beroende av. Ekonomin skulle försämras ytterligare om de studieförbund vars bidrag också har sänkts säger upp sina hyresavtal.

Funderar på namnbyte

Nu funderar föreningen på att byta namn till Nakterhuset, som huset hette från början.

– Då slipper vi anklagas för att driva en socialistisk verksamhet. Vi får ju det kastat på oss hela tiden, säger Ronnie Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet