Företagaren Magnus Petersson ledde arbetet med Power Teamet som samlade in närmre en miljon till KHK. Foto: SVT

Företagaren besviken över KHK:s uteblivna spetsspelare

Uppdaterad
Publicerad

Närmare en miljon kronor samlades in till Karlskrona HK – trots det lyckades klubben inte värva någon spetsspelare innan transferfönstret stängde. Företagaren Magnus Petersson är besviken över utfallet.

I slutet av januari startade Karlskrona upp ett Power Team där flera företagare gick ihop för att stötta klubben ekonomiskt. Företagaren Magnus Petersson som har lett det arbetet är nu besviken över att klubben inte lyckats värva någon spetsspelare inför slutspurten av säsongen.

– Min kritik kommer jag att ta enskilt med klubben, säger han.

Vad som nu kommer att hända med näringslivets spelarmiljon är det ingen som vet och Magnus Petersson säger till SVT Nyheter Blekinge att varje enskild företagare får ta ställning till om de ska begära tillbaka sina riktade sponsorpengar.

”Naturligt att folk är besvikna”

Karlskrona HK har också fått ta emot en hel del kritik på sociala medier över att klubben inte lyckats använda den knappa miljonen, som det lokala näringslivet och privatpersonar har samlats in, till spetsförvärv.

– Det är naturligt att folk är besvikna när man har räknat med någonting. Det är alltid bra med reaktioner men vi känner att vi har gjort vad vi har kunnat, säger Patric Larsson, sportchef Karlskrona HK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.