Volvo Cars varslar och nu står det klart att 19 tjänster drabbas i Olofström. Foto: SVT

Förhandlingar klara: 19 tjänster varslas på Volvo i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Nu är slutförhandlingarna avklarade efter beskedet om varsel på Volvo Cars. Det står nu klart att 19 tjänster i Olofström drabbas.

Beskedet om Volvo Cars omorganisation kom i maj månad. Förhandlingarna har pågått sedan dess och skett i samråd med Göteborg, men avslutades under onsdagen.

– Det har varit lång tid att gå och vänta, det har varit oroligt, säger Joakim Ravemyr, regionordförande för Unionen Sydost.

Avgångsvederlag

Samtliga tjänster som påverkas är på kontoret, inga från produktion. Totalt är det 19 anställda varav 17 har valt att tacka ja till ett så kallat exitpaket med avgångsvederlag.

– I snitt är det rätt långa anställningar som de flesta har haft, vilket påverkar hur lång uppsägningstiden blir. Den börjar löpa den 16 oktober, det är då vår nya organisation startar, säger Ravemyr.

Störst varsel sker i Göteborg samt Skövde, Lund och Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.