Roger Gardell (L), Kenneth Michaelsson (C) och Roger Fredriksson (M) presenterar Ronnebyalliansens budgetförslag. Foto: SVT

Förslag: Kulturskolan överlever – med krympt budget

Uppdaterad
Publicerad

Flera av förslagen har diskuterats i flera månader.

I dag presenterade Ronnebyalliansen sin budget för att få ekonomin i kommunen i balans.

Klart är att Kulturskolan blir kvar – men med ungefär två miljoner kronor minskad budget.

Det har under budgetarbetet presenterats flera förslag som redan väckt debatt i Ronneby. Det har bland annat handlat om Kulturskolans framtid och om slopandet av kommunala julgranar samt färre blomsterplanteringar i Brunnsparken.

I dag samlades minoritetsstyret för att presentera förslaget till budget.

Och när det gäller just kulturskolan minskas verksamhetens totala budget med cirka två miljoner kronor, enligt förslaget.

Vad det innebär i praktiken kunde ingen av de ansvariga politikerna i dag svara på.

– Om tjänster försvinner kan jag inte säga. Det får verksamheten se över, säger kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson (M).

”Guldkant för kommuninvånarna”

Även julgranarna och planteringarna får vara kvar.

– Vi ser också värdet av lite guldkant för kommuninvånarna, säger Roger Fredriksson (M).

Anledningen är att förslagen togs fram i samband med att förvaltningarna fick i uppdrag att utreda effekterna av att spara två procent av budgetramarna. Men det ekonomiska läget ser nu bättre ut än befarat.

– Det blev lite bättre på sluttampen än vi trodde. Det förvånade oss lite men jag vill betona att år 2021 ser det tuffare ut igen så då får vi ta en runda och se över verksamheterna igen, säger Roger Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.