Foto: Fredrik Sandberg / TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Försvunnen man i Karlskrona misstänkt kidnappad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern är försvunnen från Karlskrona sedan i lördags. Polisen har gjort omfattande sökinsatser och försvinnandet rubriceras nu som människorov. Under dagen spärrade polisen av en lokal, till vilken mannen har koppling.

– Ärendet är så pass känsligt att jag egentligen inte kan lämna några uppgifter om varför vi utreder det som människorov, säger Stefan Gradler, kammaråklagare på riksenheten för internationell och organiserad brottslighet.

Spärrat av en fastighet

Mannen anmäldes försvunnen av anhöriga och sågs senast i lördags i Karlskrona. Mer exakt hur, när och varför mannen försvunnit, misstänkt kidnappad, vill åklagaren inte gå in på.

Under onsdagen spärrade polisen av en fastighet där det tidigare bedrivits näringsverksamhet. Den försvunne mannen har koppling till lokalen, i vilken det nu påbörjats en teknisk undersökning.

– Det kan jag bekräfta, men jag vill inte gå in på vad det är som vi har sökt efter. Jag hoppas kunna lämna fler uppgifter i slutet av veckan, säger Stefan Gradler.

Är det någon som är frihetsberövad i ärendet?

– Det vill jag inte kommentera.

Sökts med helikopter

Polisen gjorde under tisdagen sökningar med helikopter, båt och hund i Karlskronaområdet. Sökande avbröts under tisdagskvällen på grund av mörkret.

– Men det sker fortsatta sökinsatser efter mannen i dag, säger kammaråklagare Stefan Gradler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet