Polis har sökt med helikopter efter den försvunne Karlskronabon. Foto: Markus Dahlberg/SVT/Arkiv

Två män begärs häktade – tros ligga bakom kidnappning i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män i Karlskrona begärdes under torsdagen häktade, på sannolika skäl misstänkta för att ligga bakom en kidnappning av en man i 55-årsåldern. Båda nekar till brott.

Beskedet från åklagare Stefan Gradler vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet kom under torsdagen. Gradler vill se de båda männen, som är i 20-årsåldern, häktade på sannolika skäl – den starkare misstankegraden.

– De begärs häktade eftersom det finns en risk för att de försvårar sakens utredning om de är på fri fot. Under dagen har tekniska undersökningar, analys av telefontrafik och förhör genomförts. Detta arbete kommer att fortsätta, säger kammaråklagare Stefan Gradler som är förundersökningsledare.

Förnekar brott

Båda nekar.

– Min huvudman förnekar brott och det är den enda kommentar jag kan lämna i dag, säger den ena mannens försvarare Karl Hamstedt.

Förhör hölls under förmiddagen med de två då anhållna männen.

– Min klient nekar till brott, det är så jag har uppfattat hans inställning, säger den andre mannens försvarare Eric Widner.

Tidigare dömd

Polis och Kustbevakning har med helikopter deltagit i sökandet sedan Karlskronabon anmäldes försvunnen den 25 juli. Under onsdagen gjordes en teknisk undersökning i en lokal som också spärrades av – en lokal som den försvunnen mannen har anknytning till och där det bedrivits näringsverksamhet.

Enligt åklagarmyndigheten är utredningen inne i ett intensivt skede där tekniska undersökningar, analys av telefontrafik och förhör fortsatt pågår.

En av de män som nu begärs häktad är tidigare ostraffad, den andre dömdes för fyra år sedan för bland annat grov skadegörelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet