Under måndagen hölls en fotbollsfest i Kungsmarken och intresset var stort. Foto: SVT

Fotbollsfeber i Kungsmarken – fest under Sveriges VM-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges VM-premiär mot Sydkorea på storbildsskärm, fotbollsturnering för barn och unga och möjlighet att få spela en match mot poliserna som vunnit polis-SM i fotboll. Det var på programmet under dagens stora fotbollsfest i Kungsmarken.

I dag var det premiär för Sverige i fotbolls-vm och match mot Sydkorea och i Kungsmarken i Karlskrona bjöds det på en rejäl fotbollsfest, något som anordnades av Blekinge idrottsförbund i samarbete med flera lokala föreningar.

– Det är en satsning för att nå barn och ungdomar i Mellanstaden och öka delaktigheten i föreningslivet. Det är även ett sätt att nå föräldrarna som är viktiga i  en idrottssatsning, säger Olof Ljungberg på Blekinge Idrottsförbund.

Efter Sveriges match hålls även en fotbollsmatch mellan barn och unga och Karlskronapolisen som spelar polis-SM i höst.

– Det är jättekul att vara här och att alla har kommit ut för att lira fotboll som vi alltid gör, säger Hamse Sherif som ska delta i fotbollsturneringen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.