Stefan Linder, ny tränare i FK Karlskrona, och Peter Christenson, sportansvarig. Foto: SVT

Fotbollsklubben hoppas på nytändning

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 september lämnade tränarduon Anders Torstensson och Juan Robledo FK Karlskrona med omedelbar verkan. Nu ser klubben framåt och hoppas att den nye tränaren ger energi till laget.

Det har varit en tuff tid för FK Karlskrona. I augusti visade det sig att klubben har ekonomiska problem till följd av bristande publiksiffror. FK Karlskrona ligger i nedre delen av division 1-tabellen. Och i måndags kom beskedet att tränarna Anders Torstensson och Juan Robledo fick lämna klubben.

– Det har varit ett par tuffa dagar och det var inget kul alls, och det är inget vi brukar göra. Det är inget personligt, utan handlar om att vi befinner oss i det läget vi gör, säger sportansvarig Peter Christensson.

Karlskrona

Mitten på säsongen

Den nye tränaren som tar över är Stefan Linder. Han tränade laget mellan 2012 och 2015 och återvänder i mitten på säsongen.

– Det är svårt. Men fördelen med att ha nio matcher kvar är att jag har  nio matcher på mig att göra något. Att sätta nån målsättning mer än att klara kontraktet är för tidigt.

Ser framåt

Klubbens styrelse har efter sommarens larm om ekonomin lagt en sparplan.

– Styrelsen har stenkoll på ekonomin och har en plan som ligger fram till november. Vi har kontinuerlig dialog med spelarrådet och det finns all anledning att se positivt framåt, säger Peter Christensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet