– Det är en gonzobiografi. Allt som står i boken är sant, säger artisten Frej Larsson. Foto: TT

Frej Larsson släpper biografi

Uppdaterad
Publicerad

I dagarna släpper Ronnebyartisten Frej Larsson sin bok ”Fifty shades of Frej”, hans berättelse om de senaste strapatsfyllda åren.

– De flesta människor har en specifik händelse som varit det största som de har varit med om, som de berättar för sina barnbarn. Jag har 400 sådana händelser från de senaste fem åren, säger Frej Larsson.

Några av händelserna som han tar upp i boken är den flygande pizzaslicen mot Jimmie Åkesson, ett möte med Zlatan och byggandet av gayklubben på rysk mark på Åland. Men han vill inte kalla boken för självbiografi eller memoarer.

Ronneby

– Det är en gonzobiografi. Allt som står i boken är sant. Man får reda på hur jag tänkt i olika situationer. Folk tror att jag bara vaknar upp och gör saker, som att springa in i en kyrka med ett lakan. Men det finns en tanke bakom det jag gör.

Hyllar Blekinge

Han har skrivit boken tillsammans med journalisten Jakob Nilsson, även han från Blekinge.

– Mitt språk är hårdare och mer direkt. Men när jag läste den så blev jag glad av blandningen då jag förstod att den kan komma att nå ut till fler. Utan Jakob hade det inte blivit årets mest förbeställda bok.

Hans år i Blekinge tar upp en stor del av boken. Han lyfter under intervjun fram flera kulturnamn från länet, som Johan ”Shellback” Schuster och Saga Becker.

– Vårt kulturella kapital i Blekinge är extremt stort, men det är en ”brain drain” då många flyttar härifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet