Samtliga fyra männen stod åtalade för mord vid Halmstads tingsrätt. Foto: SVT

Blekingebor friades för mord – nu ska fallet upp i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrättens friande dom mot de tre mordmisstänkta Blekingeborna ska nu tas upp i hovrätten. Bevisningen i det så kallade Marbäcksmordet, som beskrivits som en avrättning, ska nu kompletteras med en ny DNA-analys.

I slutet av augusti friades de fyra män, varav tre från Blekinge, som åtalats som misstänkta för det avrättningsmord som inträffade utanför Halmstad i början av januari.

Men nu ska fallet upp i hovrätten, skriver Sydöstran.

Man hittades död utanför Halmstad

Bevisningen höll inte i tingsrätten, då varken fingeravtryck, hårstrån eller blod band männen till mordet på den 30-årige mannen som blivit skjuten i huvudet på en skogsväg i Marbäck.

14 års fängelse

I hovrätten hoppas nu åklagaren att männen blir fällda och att det görs en annan värdering av bevisningen på de säkrade fingeravtryck och DNA på föremål som hittades på brottsplatsen som säkrats i mordoffrets hyrbil.

Det flaggas också för kompletterande bevisning av nya DNA-analyser.

Åklagaren vill se den äldre Blekingebon dömd till 14 års fängelse och de yngre till fyra års sluten ungdomsvård. Den fjärde mannen vill åklagaren ha dömd till livstids fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet