Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gamla Panncentralen är ett alternativ för att inrymma Fryshusets verksamhet, men ännu är inget beslut fattat. Foto: SVT

Fryshuset kan flytta in i gamla Panncentralen i Kungsmarken

Publicerad

Den gamla Panncentralen i Kungsmarken är ett huvudspår i jakten på en lokal till Fryshusets verksamhet.

Men det är inte ett glasklart val.

Den historia som sitter i väggarna kan påverka beslutet.

Under våren 2021 stängde Panncentralen dörrarna efter att Folkets hus-föreningen som haft verksamhet där försatts i konkurs.

Lokalen som ägs av Affärsverken har stått tom sedan dess men nu pekas den ut som ett alternativ till att inrymma Fryshusets verksamhet.

– Det behöver göras en del anpassningar av lokalen i så fall men läget och ytorna anser vi som lämpliga för verksamheten, säger Per Sjölin, chef på Fryshuset Småland/Öland.

Tittar på alternativ

Trots att man har haft ungdomsverksamhet där tidigare är lokalen inte ett självklart val. En styrgruppen, bestående av representanter från kommunen och Fryshuset ska ta fram ett förslag på lokal till politiken – och därmed sätta ner foten i frågan: Är lokalen för belastad av sin historia?

– Vi tittar på olika alternativ. Det viktiga är verksamheten som ska bedrivas och kan vi får en nystart i någon lokal är det jättebra. Men fokus är på verksamheten och möta ungdomarna, säger Eva Dahlberg, strateg på Karlskrona kommun.

Hör mer i videoklippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet