Foto: SVT/TT

Två av bedragarens misstänkta kumpaner häktade

Uppdaterad
Publicerad

Tre av de tolv män, som tidigare i veckan anhölls misstänkta för att vara inblandade i en omfattande bedrägerihärva, begärdes i dag häktade. Två av dem häktades under torsdagseftermiddagen och häktningsförhandlingen mot den tredje väntas i morgon. Samtidigt har fyra andra män släppts.

Det var i tisdags som polisen i samband med en gryningsrazzia frihetsberövade tolv män på olika platser i södra Sverige.  Samtliga misstänkts för delaktighet i omfattande bedrägerier mot privatpersoner, där den 29-årige huvudmannen sitter häktad i Marocko.

Under torsdagen meddelade kammaråklagare Kjell Janneson att tre av männen kommer att begäras häktade.

– Ja, det är tre stycken som kommer att begäras häktade i dag som vi höll förhör med i går. Övriga fem håller vi på att förhöra i dag, säger Kjell Janneson.

Olika brottsrubriceringar

Samtidigt har fyra av de tidigare anhållna männen släppts.

– Vi har just nu åtta stycken kvar anhållna men misstankarna kvarstår även för de som blivit släppta, säger Kjell Janneson, kammaråklagare.

Enligt åklagaren gäller brottsrubriceringarna för de misstänkta männen grovt bedrägeri, medhjälp till bedrägeri, penningtvättbrott och grovt penningtvättbrott.

Nya förhör väntar

De misstänkta männen kommer från olika platser i södra Sverige: Malmö, Osby, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Göteborg och Jönköping. Men varifrån de fyra männen som har blivit släppta kommer från vill inte åklagaren gå in på.

Under torsdagseftermiddagen häktades två av de anhållna männen. Häktningsförhandlingar gällande den tredje mannen väntas i morgon fredag.

– Vi fortsätter att hålla förhör med personerna och allteftersom gör man en utvärdering, säger Kjell Janneson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet