Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Gagner, sjuksköterska på akutmottagningen, menar att nallen betyder mycket för de sjuka barn som kommer in till Blekingesjukhuset. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Gåvan från hockeyklubben i Karlskrona: 340 nallar till sjuka barn

Uppdaterad
Publicerad

340 gosedjursnallar har idag fått flytta in på Blekingesjukhuset – i syfte att skänkas bort till sjuka barn.

Nallarna är en gåva från Karlskronas hockeyklubb KHK.

Det var efter att Karlskrona HK samlade in pengar under något man kallade för ”nallematchen” – som 33 500 kronor samlades in. Pengarna räckte till 340 nallar som under onsdagen levererades till Blekingesjukhuset.

– Vi ser hur viktig nallen är för barnen som är inneliggande eller söker akut. Den ger ett lugn och en trygghet, säger Linn Gagner, sjuksköterska på akutmottagningen, som också var den som tog initiativet till nalleinsamlingen.

Ska skänka trygghet

Krambjörnarna levererades av bland andra hockeyprofilen Alexander Bergström. Deras syfte blir nu att skänka trygghet och glädje till barn i hälso- och sjukvården i Blekinge.

– Det känns helt fantastiskt, det är överväldigande. Vi kommer sprida runt dessa där vi har våra sjuka barn: Bland annat kommer ambulansen, habiliteringen och barnkliniken få.

Se och hör mer om nallegåvan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.