Foto: SVT

Granskat företag till salu – på säljsajt

Uppdaterad
Publicerad

Den företagare som SVT Nyheter Blekinge har granskat och som avslöjats med ett omfattade rut-fusk, försöker nu sälja sin verksamhet på en köp- och säljsajt. Men affären kan strida mot reglerna.

Företagarens verksamhet har gått ut på att utföra städ- och flyttjänster i utbyte mot antikviteter och begagnade föremål från dödsbon eller tömningar.

I samband med SVT:s granskning har företagaren lämnat olika besked om företagets framtid: dels att han planerar att sälja verksamheten, dels att han överväger att försätta bolaget i konkurs. Nu ligger verksamheten ute till försäljning för 1,7 miljoner kronor på en köp- och säljsajt.

Kan inte sälja bolag

Men annonsen kan vara otillåten. Enligt köp- och säljsidans regler får inte fastigheter säjas. Inte heller pågående affärsverksamheter – om försäljningen innebär någon sorts överföring av aktier, lån eller skulder i företaget.

I annonsen skriver företagaren att en lägenhet finns i byggnaden och cirka 7000 kvadratmeter mark ingår. Men när SVT når företagaren för en kommentar menar att det bara är inventarierna och lagret som är till försäljning och att fastigheten ska hyras ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fusk med rutavdragen

Mer i ämnet