Thaimat Foto: TT

Gymnasieelever erbjuds take-away från restauranger

Uppdaterad
Publicerad

Alla gymnasieelever i Sölvesborg och Bromölla kommmer att erbjudas lunch för avhämtning från de restauranger i kommunerna som anslutit sig till tjänsten. Erbjudandet gäller från och med fredag.

Sedan ett par veckor tillbaka bedrivs utbildningen på distans för kommunernas gymnasielever, vilket innebär att lunch inte serveras på skolan.

 Genom ett samarbete mellan Sölvesborg och Bromölla kommun erbjuds alla gymnasielever i Sölvesborg och Bromölla en take-away lunch från de 30-tal krögare som valt att vara med.

– Det är roligt att kunna erbjuda våra gymnasieelever en näringsrik lunch som säkert hjälper till under distansundervisningen samtidigt som vi stödjer de lokala restaurangerna, som riskerar tappa stora intäkter i coronavirusets spår, säger Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborgs kommun via ett pressmeddelande.

Hämtar maten via QR-kod

Varje elev får en personlig QR-kod sänd till sin privata mobiltelefon som sedan kan scannas av i restaurangen när eleven hämtar sin lunchlåda.

På respektive kommuns hemsida finns en lista över alla restauranger som anslutit sig till tjänsten. Tjänsten kommer att gälla så länge undervisningen sker på distans, och som längst till skolavslutningen den 12 juni, enligt kommunerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet