Hälften av Olofströms timvikarier på särskilda boenden vill inte ta vaccin för covid-19. Foto: TT

Hälften av timvikarierna tackar nej till vaccin

Publicerad

27 av 58 timvikarier på särskilda boenden i Olofström vill inte vaccinera sig mot covid-19. Johanna Spånér, HR-chef på bemanningsenheten i Olofström, är förvånad över utfallet.

27 av 58 timvikarier på särskilda boenden i Olofström vill inte vaccinera sig mot covid-19. Det rapporterar P4 Blekinge.

Johanna Spånèr, HR-chef på bemanningsenheten i Olofström, var förvånad över utfallet. Då fokus har legat på att få ut vaccinet till de anställda hade hon inte reflekterat över att det skulle finnas en ovilja.

– Jag har full respekt om någon känner sig tveksam. Vi måste ta reda på varför, så vi kan ge rätt information till våra medarbetare så att de kan fatta ett beslut som de känner sig trygga med, säger hon.

Vad tror du att det beror på att så många har valt att tacka nej till vaccin?

– Några säger att de redan har haft det. Men där rekommenderar region Blekinge att alla ska vaccineras.

Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö har tidigare tydligt rekommenderat att man bör vaccinera sig, då antikroppar bara skyddar i ungefär ett halvår. För de anställda som ångrar sig finns möjlighet att få sitt vaccin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.