Foto: SVT

Håller bön efter granskat dödsfall

Publicerad

Efter SVT:s granskning av omständigheterna kring Michael Wijks död arrangeras i december en kvällsmässa i Trefaldighetskyrkan i Karlskrona – med det uppmärksammade dödsfallet som tema.

Det är cityprästen Ann-Louise Trulsson som tagit initiativ till temakvällen, där också Michael Wijks syster Camilla Olofsson för första gången själv berättar om sin relation till brodern. I samband med det ska besökarna också kunna ställa frågor om hur det är att vara anhörig till en människa i utanförskap.

Michael Wijks påträffades drunknad i september 2014 och tidigare i år sände Uppdrag Granskning i samarbete med SVT Nyheter Blekinge ett längre reportage som kunde visa hur polisen begick flera misstag i samband med utredningen kring dödsfallet.

Michael Wijks sista timmar

– Det känns helt naturligt att kyrkan också lyfter på livets svårare stenar. Jag vill också väcka frågan om människosyn och människovärde i en värld där vi delas upp utifrån vem vi är och var vi hamnat i livet, säger Ann-Louise Trulsson, som följt rapportering av Wijk-fallet.

– Det är ju tyvärr fortfarande ett oavslutat kapitel för familjen, säger hon.

Efter föredraget och kvällsmässan avslutas aftonen med gemensam bön.

– Min tanke är att vi tillsammans ska be för både Michael Wijk och hans anhöriga som är kvar i livet, förklarar Ann-Louise Trulsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Michael Wijks sista timmar

Mer i ämnet