Erik Ohlson slutar som gruppledare för Vänsterpartiet i Blekinge. Nu tar Henrik Holmkvist över. Foto: SVT/privat

Han blir ny gruppledare för V: ”Vill vara med och styra Blekinge”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Ohlson har lett Vänsterpartiet i Blekinge i åtta år. Men efter valet tar ett nytt toppnamn över som gruppledare.

Nu vill Henrik Holmkvist lyfta partiet inom regionen.

Erik Ohlson har under två mandatperioder varit gruppledare för Vänsterpartiet i regionfullmäktige. Men i våras bestämde han sig för att inte kandidera för omval, i stället lämnar han sin post.

– Det ältades fram och tillbaka, det var ett svårt beslut att ta. Det var alltid något som blev lidande: politiken, jobbet eller familjen. Jag hade inte längre energin som krävs, säger han.

Valet 2022 Blekinge

Sedan mars månad har därför Henrik Holmkvist varit nyvald regionrådskandidat. Han har tidigare varit aktiv inom kommunpolitiken i Karlskrona och har arbetserfarenhet inom industri och transport.

– Det har varit jättemycket att sätta sig in i, men jag har fått bra stöd av Erik och pratat mycket med honom, säger Henrik Holmkvist.

Frågor han brinner för

Några av de frågor den nye gruppledaren brinner för är att utveckla kollektivtrafiken och förbättra förlossningsvården. Den stora frågan som lyfts inför valet är sjukhuspersonalens arbetsmiljö.

– Vi vill öka möjligheten till utbildning och vi måste få till en rekrytering. Det är enda sättet att bli en mer attraktiv arbetsgivare, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet