Jörgen Berglund ordnade både med tröst och skoltransport, efter att skolbussen gått i diket nära hemmet. Foto: Anna Berglund (Privat)

Han räddade barnens skoldag när bussen kantrade

Uppdaterad
Publicerad

När barnens skolbuss for av vägen i snöovädret blev barnen ombord skärrade och ledsna. Då var pappan Jörgen Berglund snabbt på plats, tröstade – och löste skoltransporten på egen hand.

Flera barn befann sig ombord på skolbussen som var på väg till skolan i Torhamn när den gled av den smala Skearydsvägen i snöstormen vid 07:30-tiden i morse.

Även om ingen kom till skada var flera av barnen chockade och grät när Jörgen Berglund, som hade en dotter ombord på bussen och som själv bor i området, blev kallad till platsen.

– De sprang mot mig och var förtvivlade och rädda. Jag kramade om dem och ganska snart så blev barnen lugnare, säger Jörgen Berglund.

Löste transporten själv

I väntan på bärgning av den kantrade bussen stoppade Jörgen Berglund in barnen i bilen och löste transporten till Torhamn på egen hand.

– De vädjade till mig att inte köra för fort. De var rädda för snön och vädret, säger han.

Bussen tog annan väg

Enligt Jörgen Berglund hade bussen av någon anledning hamnat på den smala Skearydsvägen i stället för som normalt den bredare kustvägen mot Torhamn.

Det snöade och vindarna var kraftiga.

– Jag vet inte varför bussen körde en annan väg i dag. Men jag är glad och tacksam över att det ändå inte slutade värre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.