Visa alla (2)
Visa alla (2)

Snöovädret fortsätter under dagen

Publicerad

Det besvärliga väder som har drabbat stora delar av Sverige dröjer sig kvar på många håll på torsdagen.
– Vi har fortfarande klass 1-varningar utfärdade från Skåne län, vidare mot Blekinge län, Östergötland och Kalmar, säger Therese Gadd på SMHI.

SVT rapporterade · Senaste nytt om trafik- och väderläget

06.12
Hej! Här kommer vi skriva det senaste om väder och trafik. Skicka gärna in någon fråga eller kommentar!
06.22
I södra Sverige kommer det bli stökigt väder på flera håll i dag. Hårda, nordostliga vindar som blåser över Östersjön in mot kusten. Vilket kommer generera kraftiga snöbyar. Lokalt kan det bli riktigt mycket snö, men samtidigt kommer det fläckvis inte komma någon snö alls. Det här gäller hela vägen från Roslagskusten och ner mot Skånes sydöstra del.
06.23
Pendeltåg inställd mellan nynäshamn och ösmo pga väderleksförhållande enligt SL info. Bussar ersätter..
06.28
Tack Tony för din kommentar! Yes, det stämmer - SL meddelar att pendeltågstrafiken mellan Nynäshamn och Ösmo är inställd från kl. 05.40 och framåt.
06.31
– Det gäller att ha koll så att man kan ta beslut. Fundera på om du verkligen måste ge dig ut, åtminstone under tisdagsdygnet, säger Bengt Olsson, på Trafikverket.
06.38
På Arlanda, där det var stora förseningar i går, är det förseningar även i dag. För tillfället är sju inrikesflyg inställda.
06.44
Fått över 20 cm på västkusten och inte ett ord om det.
06.46
SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir berättar mer om dagens väder:
Även på Öland och Gotland kommer det vara mycket snö. På västkusten däremot är det lite lugnare, med mest klart väder eftersom det blåser ifrån land där. 
I norra Sverige kommer det vara lugnt väder med mellan 10 och 15 minusgrader under dagen.
07.03
Trafikrapport från Caroline Åslund på Sveriges Radios trafikredaktion:
  • I natt har det varit lugnt där det snöat framförallt i östra Sverige, från Kalmar upp till Stockholm.
  • Även om det kommit snö så blir det nog lugnare i dag.
  • I till exempel Kalmar har man förberett sig med att ställa in en del tågtrafik som ersätts med buss. På Öland har man ställt in skolbussar. 
07.06

Här är fem tips på hur du kan ta hand om din bil i vintertider!

Det väntas bli lite lugnare än under onsdagen, men fortfarande är det väldigt kallt och halt framför allt längs Smålands ostkust. I Kalmar län står skolskjutsen stilla även idag och många barn stannar hemma från skolan.

– Det dämpas lite med snöbildningen och det blåser mindre, men fortfarande ligger mycket snö kvar som yr runt. Och det är ju kallt så ingen snö smälter, säger SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen.

Minus 30 i Dalarna

De största nya snömängderna väntas över sydöstra Skåne och norra Kalmar, men också vid Östergötlands kust. Det kan även komma in snöbyar mot de sydöstra delarna av Stockholmsområdet.

Längre norrut ligger kylan kvar på de platser där det är klart. Det är kallt och klart i stora delar av Norrland, och i norra Dalarna har det varit strax under 30 minusgrader i natt.

– Det kommer mildare luft redan i dag. Men det kommer att ligga på minussidan ett bra tag till, ytterligare en vecka åtminstone, säger Åsa Rasmussen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer