Snöovädret fortsätter under dagen

Uppdaterad
Publicerad

Det besvärliga väder som har drabbat stora delar av Sverige dröjer sig kvar på många håll på torsdagen.- Vi har fortfarande klass 1-varningar utfärdade från Skåne län, vidare mot Blekinge län, Östergötland och Kalmar, säger Therese Gadd på SMHI.

Det väntas bli lite lugnare än under onsdagen, men fortfarande är det väldigt kallt och halt framför allt längs Smålands ostkust. I Kalmar län står skolskjutsen stilla även idag och många barn stannar hemma från skolan.

– Det dämpas lite med snöbildningen och det blåser mindre, men fortfarande ligger mycket snö kvar som yr runt. Och det är ju kallt så ingen snö smälter, säger SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen.

Minus 30 i Dalarna

De största nya snömängderna väntas över sydöstra Skåne och norra Kalmar, men också vid Östergötlands kust. Det kan även komma in snöbyar mot de sydöstra delarna av Stockholmsområdet.

Längre norrut ligger kylan kvar på de platser där det är klart. Det är kallt och klart i stora delar av Norrland, och i norra Dalarna har det varit strax under 30 minusgrader i natt.

– Det kommer mildare luft redan i dag. Men det kommer att ligga på minussidan ett bra tag till, ytterligare en vecka åtminstone, säger Åsa Rasmussen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.