Omid Rezvani är ordförande för Spelberoendegruppen, som nyligen startade en självhjälpsgrupp i Karlskrona. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Efter egna missbruket – nu vill Omid Rezvani hjälpa spelberoende

Uppdaterad
Publicerad

Bakom Spelberoendegruppen i Karlskrona, där bland annat Jimmie Månsson är aktiv, står grundaren Omid Rezvani.

– Det fanns en efterfrågan bland Karlskrona kommuns klienter, säger han.

I februari startades en grupp för spelberoende i Karlskrona, där Jimmie Månsson nu är en av medlemmarna.

Det är Omid Rezvani som ligger bakom initiativet och fungerar som ordförande för riksorganisationen Spelberoendegruppen, som finns för spelberoende och anhöriga.

– Det fanns en efterfrågan bland Karlskrona kommuns klienter om en självhjälpsgrupp sedan ett tag tillbaka. Då startade vårt arbete, berättar Omid Rezvani.

Hade själv spelproblem

Han drabbades själv av spelmissbruk några år tillbaka. Efter att ha fått behandling och hjälp väcktes viljan att hjälpa andra med samma problem.

– 2006 nådde jag botten i mitt spelberoende. Det väckte engagemang hos mig.

Vad kan man som anhörig göra för att hjälpa?

– Ta kontakt med oss, vid minsta misstanke. Sedan är det ju att konfrontera. Man börjar ljuga om sitt spelande, och tänker ”nästa gång vinner jag”. Det här är ju en beroendesjukdom, så återfall kan komma även efter tio år, säger Omid Rezvani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.