Totalt är sju Blekingebor misstänkta för inblandning i insiderhärvan. Foto: TT/SVT Design

Här är Blekingemännen i Ica-härvan

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en razzia i mars förra året greps flera personer misstänkta för insiderbrott i den uppmärksammade Ica-härvan.

Totalt är 18 personer misstänkta för inblandning i härvan – varav sju Blekingebor.

Av de sju personer som misstänks för inblandning i brottet har tre suttit häktade. Samtliga släpptes efter några veckor men är fortfarande misstänkta i utredningen.

De häktade Blekingeborna i insiderhärvan:

• Man i 40-årsåldern. Har arbetat i Ica-koncernen hela sitt arbetsliv. Vd på en Ica-butik i västra Blekinge och har även haft uppdrag inom Ica centralt.

Mannen är misstänkt för grovt insiderbrott.

– Vi vill inte lämna några kommentarer då vi inte har sett förundersökningen ännu, säger Mats P Olsson, mannens advokat.

• Man i 50-årsåldern som även han arbetat i olika Ica-butiker under sitt arbetsliv. Driver en butik i västra Blekinge. Mannen var häktad under fyra veckors tid innan han försattes på fri fot, men är fortfarande misstänkt för grovt brott.

Mannens försvarare Christer Holmqvist säger till SVT Nyheter Blekinge att mannen förnekar anklagelserna.

– Vi hoppas att det här ska få ett slut, så det är bra att förundersökningen är slutförd. Vi arbetar för att min huvudman ska bli frikänd.

• Man i 25-årsåldern som har en chefsroll på en butik i västra Blekinge. Häktad misstänkt för insiderbrott av normalgraden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.