Foto: Polisens förundersökning

Här attackerar 55-åringen kunder i matbutiken

Uppdaterad
Publicerad

I två år hade 55-åringen haft tankar om att utföra en knivattack. Det uppger mannen som nu åtalas för två fall av försök till mord i förhör med polisen.

– En galen kraft sa åt mig att hugga, berättar mannen i förhör.

Det var i mitten mars som mannen gick in på ICA Maxi i Olofström och gick tiill attack mot två kunder i butiken. På övervakningsbilder syns hur 55-åringen först attackerar en man, en bekant till honom, men hugget stoppas av offrets väska som innehöll en surfplatta. Knivbladet bröts av och därefter hämtade den nu åtalade en annan kniv.

Knivbladet som träffade mannens väska bröts av. Foto: Polisens förundersökning

Med den attackerade han en kvinna i butiken.

I förhör uppger 55-åringen att han under en längre tid tänkt att han skulle attackera någon i omgivningen med kniv. Den här dagen kom tankarna över honom igen.

55-åringen beväpnad med en kniv sekunderna innan han går till attack. Foto: Polisens förundersökning

– Jag tänkte på det när jag var hemma. En galen kraft sa åt mig att göra det, säger mannen som också ger uttryck för att han känt sig både ”mobbad och nobbad” av människor i samhället.

Mannen medger gärningen, men betonar att det aldrig varit hans avsikt att döda någon.

– Jag såg medvetet till att inte träffa hjärtat, jag hade bara en tanke på att skada och hugga i magen.

På butikens övervakningsbilder syns hur mannen går runt bland kunder, beväpnad med kniven. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.