Liselotte Frid spelar i Strångamålarevyn, som i år ställer in efter 35 år. Foto: Jerker Hagman/SVT

Möt revydrottningen som hamnar utanför rampljuset

Publicerad

Det blir ingen revy i Strångamåla i år. Men revyn håller i stället kontakten med publiken genom att publicera tidigare klipp i en digital julkalender.

Så här års brukar Strångamålarevyn repetera intensivt inför premiären.

– Det blir ingen revy i år sorgligt nog i dessa coronatider, säger Liselotte Frid, som anslöt sig till ensemblen strax efter starten för Strångamålarevyn för 35 år sedan.

Digital julkalender

I stället för att repetera förbreder Strångamålarevyn en digital adventskalender. Varje dag i december fram till jul kommer ett klipp från tidigare revyer att presenteras.

– Det var en idé som kom upp bara för att vi skulle finnas någonstans så att folk inte glömmer bort oss, säger Liselotte Frid.  

Tio föreställningar

Strångamålarevyn brukar ha runt tio föreställningar varje säsong och på varje föreställning får det plats 130 personer. Liselotte Frid berättar att det brukar vara stor efterfrågan inför premiären.

– Folk brukar fråga om det blir någon revy och vill vara snabba med att köpa biljetter, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.