När det är stopp för föreställningar skjuts Revymix 20-årsjubileum på framtiden. Foto: Revymix

”Vi vill inte sprida smitta, vi vill sprida glädje”

Publicerad

Revymix skulle ha firat 20-årsjubileum på Stadsteatern i Karlshamn i år. Men så blir det inte när coronapandemin sätter stopp för föreställningarna.

– Tyvärr är det inte möjligt med med någon revy som läget är just nu. Många av dem som går på vår revy tillhör en riskgrupp. Det viktigaste är att vi alla tar vårt gemensamma ansvar och det handlar om att vara solidarisk. Vi vill inte sprida smitta, vi vill sprida glädje, säger Anders Jönsson från Nöjeskompaniet, som står bakom Revymix.

”Folk behöver skratta”

Som många andra har han svårt att bedöma när det kan bli föreställningar igen.

– Någon gång ska väl det här eländet vända men det ser läskigt ut just nu. Det är tråkigt. Folk behöver umgås och skratta men det är svårt nu, säger Anders Jönsson.

Jubileum uteblir

Med de inställda föreställningarna uteblir också ett jubileum. Revymix skulle ha spelats för 20:e året på Stadsteatern i Karlshamn. 

– Just nu är det långt borta men skulle det rätta till sig framåt vårkanten är vi snabba på startknappen. Annars får det väl bli en sommarversion eller så får vi skjuta på 20-årsjubileet till nästa säsong, säger Anders Jönsson.

Men det blir inte en säsong helt utan Revymix. Förberedelserna pågår för en digital julkalender med klipp från tidigare år som visas varje dag i december fram till jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.