1,6 miljoner kronor samlades in för att rädda KHK. Foto: SVT

Här lämnar supportrarna över miljonchecken till KHK

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK stod på konkursens brant i följderna av coronapandemin. Det fick lokala företagare och supportrar att sluta upp och på fem dagar samlades 1,6 miljoner kronor in – som nu bidrar till att rädda klubben.

Coronapandemin har slagit hårt mot Karlskrona HK:s ekonomi och under ett par veckor har klubben varit akut konkurshotad. I måndags annonserade klubben via en presskonferens hur dåligt läget var, och att de i det akuta skedet saknade runt 2,5 miljoner kronor.

Det fick två lokala företagare att tänka till.

KHK i kris

– Jag kom hem från jobbet i måndags och tänkte att såhär kan det inte vara. Så jag ringde upp min kompis John och sa att vi måste göra någonting. Så vi beslutade oss för att dra igång den här insamlingen, säger Marcus Thell, på Stufvenäs gästgiveri.

Hockeysverige slöt upp

Tanken med insamlingen var att 100 företag skulle skänka 10 000 kronor var. Men ganska snabbt slöt allt fler företag, privatpersoner och före detta spelare och tränare upp bakom insamlingen.

Totalt nådde insamlingen upp till 1,6 miljoner kronor som i dag lämnades över till klubben.

– Jag kan bara tacka alla, och jag tackar initiativtagarna Marcus och John speciellt för att ni gjorde det här, och supporterklubben Blackbugs för att ni alltid ställer upp, och alla som ställt upp. Det här är det som visar att vi överlever som klubb. Den här säsongen kommer vi spela med emblemet RäddaKHK på matchställen, säger Per Rosenqvist, klubbchef.

– Det är ju fantastiskt. Jag har nog inte sett ett sådant här gensvar innan och nu när det verkligen behövdes känns det som att företag och privatpersoner verkligen kliver fram. Då ser man vilket stöd det finns, säger Tobias Larsson, styrelseordförande i KHK.

Även kommunen bidrar

Tidigare under fredagen meddelade även Karlskrona kommun att de kan köpa loss inventarier från klubben motsvarande 1,3 miljoner kronor. Detta har lett till att det akuta konkurshotet är avvärjt, och en rekonstruktionsprocess kommer nu att påbörjas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet