Foto: SVT

Avtalet klart: Höjd hyra för KHK

Uppdaterad
Publicerad

I månader har Karlskrona kommun och Karlskrona hockeyklubb förhandlat om ett nytt hyresavtal. Nu är de överens och hockeyklubbens hyra höjs samtidigt som klubben säljer inventarier på drygt en miljon kronor.

Efter långa diskussioner under våren är nu hyresavtalet mellan Karlskrona kommun och Karlskrona hockeyklubb klart. Den nya hyran för Karlskrona hockeyklubb landar på 500 000 kronor per år. Tidigare har klubben betalat 300 000 kronor per år i hyra. 

– Jag tycker att vi haft en bra dialog med varandra, säger Eva Strömqvist (S), ordförande i drift- och servicenämnden.

Det nya avtalet gäller från augusti i år och tio år framåt. Det är också klart att kommunen köper inventarier i arenan på 1,3 miljoner kronor.

– Det känns bra att ha ett avtal klart så vi vet vad som gäller. För oss är det en trygghet att vi vet vilka kostnader vi har, säger Tobias Larsson, ordförande i Karlskrona hockeyklubb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

KHK i kris

Mer i ämnet