Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tredjeklassarna och författarna Elmer Håkansson och Majken Björkman har skrivit böcker med inspiration av Harry Martinsson, spela klippet för att höra ett utdrag. Foto: SVT

Här skriver elever böcker med inspiration från Harry Martinson

Publicerad

I år är det 50 år sedan Harry Martinson från Jämshög blev Nobelpristagare i litteratur. Elever i Olofström skriver böcker med inspiration från författaren.

Majken Björkman och Elmer Håkansson i årskurs tre på Kyrkhults skola är några av eleverna som under våren tillsammans med sina klasskamrater skrivit böcker.

– Det är lite knepigt att komma på vad man ska skriva men det är jätteroligt, säger Majken Björkman.

50 år efter att Harry Martinson från Jämshög fick Nobelpriset i litteratur deltar elever i Olofström i ”Skriv med Harry”, ett projekt från Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg.

– Vi har pratat om att Harry Martinson hade det tufft som barn och sedan fick han det finaste man kan få som författare. Det visar att man kan bli precis vad man vill, säger författaren Emma Olofsson, som varit handledare för eleverna i deras skrivande.

I klippet: Möt eleverna Majken Björkman och Elmer Håkansson som läser ur sina böcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.