I videon berättar Emma Fransson, Kalmar FK, och Engla Sennerlin Holm, FK Chapman, om sina internationella meriter och osäkerheten om framtida mästerskap. Foto: Jerker Hagman/SVT

Här tävlar EM-meriterade fäktare

Publicerad

Trots corona var det fäktningstävling i Karlskrona på lördagen. Matcher utomhus och begränsat deltagarantal var förutsättningarna.

EM-meriterade fäktarna Emma Fransson, Kalmar FK, och Engla Sennerlin Holm, FK Chapman, var två av deltagarna.

FK Chapman brukar arrangera tävling runt påsk. Men på grund av corona var den i år framflyttad till sista helgen i maj.

En av deltagarna var den internationellt meriterade fäktaren Emma Fransson, som representerar Kalmar FK.

– Det är lite annorlunda när man inte tävlat på ett tag. Det är utomhus och det är lite av en annan grej. Men det känns jättebra, säger Emma Fransson.

Osäkert med framtiden

I början av året representerade hon Sveriges juniorlandslag och tävlade i U20-EM i Kroatien. Men på grund av corona är det osäkert hur det blir med internationella mästerskap i framtiden.

– Jag skulle ha åkt på VM i Salt Lake City. Men det har blivit framflyttat och kanske ställs in, säger hon.

Även Engla Sennerlin Holm, som representerar FK Chapman, tävlade för Sverige i Kroatien i U17-EM. På lördagen var det dags för den första tävlingen på länge.

– Jag har haft tävlingsabstinens. Det här är en hemmatävling och det är kul, säger Engla Sennerlin Holm.

Peter Lindholm är tränare i FK Chapman. Foto: Jerker Hagman/SVT

Speciella förutsättningar

Från arrangören FK Chapman berättar Peter Lindholm att det krävdes speciella förutsättningar för att kunna genomföra tävlingen. Bland annat ska deltagarna inte ha längre resväg än två timmar.

– Vi har flyttat utomhus och det är inte typiskt en fäkttävling eftersom vi brukar vara i en hall. Vi har också begränsat antalet deltagare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.