Hård ton mot A-traktorförare i slutna nätgrupper

Uppdaterad
Publicerad

Unga A-traktorförare i norra Karlskrona hängs ut i slutna grupper på sociala medier av vuxna. Men enligt ungdomarna själva är det inte alltid de som för oväsen genom hög musik och lek med bilarna.

– Vi får ta mycket skit för sånt som äldre i riktiga bilar gör, säger Freddy Jonsson, 15.

De senaste åren har antalet a-traktorer ökat. Högljudda folksamlingar blev ett problem i hela Sverige och resulterade i en ny lag mot att bland annat spela hög musik.

De norra delarna av Karlskrona är inget undantag och där har ungdomar samlats om kvällarna för att umgås, lyssna på musik och köra bil och a-traktor.

A-traktorer

”Prata med oss i stället”

I slutna nätgrupper används en hård ton mot ungdomarna och det liv de för. Men det tycker Calle Holgersson, 15, bara leder till att elda på hatet mellan de vuxna och ungdomarna.

– Vi är trevliga individer. Tycker de att vi är för högljuda så kom och prata med oss istället. Jag tror att de flesta skulle sänka eller köra därifrån, säger han.

I klippet hör du ungdomarna berätta om hur de ser på situationen – och deras förslag på var de skulle kunna samlas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

A-traktorer

Mer i ämnet