Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dags att fimpa för Hasslös festivalrökare Foto: SVT/TT

Dags att fimpa för Hasslös festivalrökare

Publicerad

Hasslöfestivalen fimpar rökningen på årets festival. Den nya tobakslagen som börjar gälla den 1 juli sätter stopp för rökning på alla typer av serveringsområden – som Hasslös hela festivalområde.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat att den nya tobakslagen kan sätta stopp för rökning på Sweden rock nästa år. Eftersom det blir förbjudet att röka på alla typer av serveringsområden – vilket hela festivalområdet i dag är – gäller förbudet över hela området.

”Vi får anpassa oss”

Hasslöfestivalen, som redan i år påverkas av den nya tobakslagen, har ett liknande upplägg och har nu beslutat att det blir rökförbud på hela området.

– Eftersom lagen är så pass ny finns det inga tydliga svar på hur man kan hantera detta på något annat sätt så vi får ju anpassa oss, säger Robin Åkerman, vd i arrangörsbolaget Paraply.

Hur kommer detta att hanteras på plats?

– Hasslöfestivalen är ju sprängfylld med värdar och ordningsvakter och då får de även ha informationsansvar om folk bryter mot förbudet. 

Tror du det kommer påverka festivalen negativt?

– Nej det tror jag inte, säger Robin Åkerman.

Det är kommunen som har ansvar att se till att arrangörerna följer tobakslagen. Om de bedömer att arrangörerna inte gör tillräckligt för att besökarna ska följa rökförbudet kan de förelägga festivalen med ett vite.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlskrona

Mer i ämnet